Alaska

Vægt mellem 3 og 3,7 kg

Sorte kaniner har været kendt siden 1700-tallet, men først i 1907 blev den omtalt som en race. Tyskeren Max Fischer udstillede da sorte kaniner med en bestemt vægt og type, og fik dem optaget i den tyske standard under navnet Alaska. Til Norden kom racen i 1920.

Den dybt sorte farve med den stærke glans.

Alaska sort

Niels Hansen Tulipanvej 33, 3720 Åkirkeby

jynh@post12.tele.dk

Isabella

Vægt mellem 3 og 4 kg.

Isabella stammer fra Sverige. Det var Herbert Nielsson, Landskrona, som første gang viste racen på Landsudstillingen i Malmø. Racen blev godkendt og optaget i Nordisk Kaninstandard i 1989.

Den gulbrune dækfarve "overtrukket" med et blåt slør, forårsaget af blå hårspidser. Foran på hovedet findes "masken", som set forfra er oval.

Isabella

Henning Hansen Gøngeherred 13 Nyker, 3700 Rønne

Japaner

Vægt mellem 3,01 og 4,5 kg.

Racen stammer fra Frankrig, hvor den blev vist første gang på en udstilling i Paris i 1889. I Danmark blev racen optaget i standarden i 1921. Til Sverige kom den formodentlig i slutningen af 1920'erne.

Den to-farvede tegning, hvor farverne placeres modsat af hinanden set forfra.

Japaner Sort-Gul

Poul Erik Karlsen Olesvej 8, 3720 Åkirkeby

Sallander

Vægt mellem 3 og 4 kg.

Racen stammer fra Holland og anerkendes her i 1975. Den er fremavlet ved hjælp af Chinchilla og Thyringer.

Den hvide grundfarve, der er "overtrukket" med et askegråt slør.

Sallander

Bastian Bech Borgmester Nielsensvej 100, 3700 Rønne

buebech@gmail.com

Thyringer

Vægt mellem 3 og 4 kg.

Racen stammer fra Tyskland. Den er fremavlet af læreren David Gärtner i Wattershausen i landsdelen Thüringen og blev første gang udstillet i begyndelsen af 1890'erne.

Den rødbrune dækfarve, der er "overtrukket" med et blåsort, sodet slør, bestående af blåsorte hårspidser. Foran på hovedet findes "masken", som set forfra skal være oval.

Thyringer

Henning Hansen Gøngeherred 13 Nyker, 3700 Rønne