Satin

Vægt mellem 3 og 3,7 kg.

Racen stammer fra USA, hvor den blev fremvist første gang i midten af 1930'erne. En af de få racer, der ikke stammer fra Europa. Satinanlægget er fremkommet som en mutation. Det er for øvrigt den fremkomne mutation af håranlæg hos kaniner. Racen kom først til Norden i oktober 1972, og blev første gang udstillet i februar 1973 på Landudstillingen i Ringsted.

Satin er en silkehåret kanin. Hårene består af uldhår og tynde gennemskinnelige dækhår med en meget glansfuld, silkelignende struktur. Den mest almindelige farve er elfenben.

Satin Japaner Sort-Gul

Poul Erik Karlsen, Olesvej 8, 3720 Åkirkeby